A kozmetikumokban használt kőolajszármazékok leggyakrabban
a benzin és más kőolajtermékek előállításához szükséges nyersolaj finomításának folyékony mellékterméke.

Az általános krémgyártás egyik alapanyaga, vivőanyagként hasznosítják, mely azt jelenti,
hogy ebbe keverik a többi hatóanyagot. Azért használják, mert olcsó, és sok van belőle.


Valóban rákkeltő lehet?

Ennek a mellékterméknek a nem megfelelő finomítása esetén kutatások bizonyítják, hogy rákkeltő anyagokat tartalmaznak.
Ezek az úgynevezett aromás szénhidrogének.

Jó hír, hogy megfelelő tisztítással ezek az anyagok kiszűrhetők belőle. Az Európában készült kozmetikumokban a gyártók törvényileg csak ilyen szűrt alapanyagot használhatnak, viszont Amerikában és a Közel-Keleten készült termékekre nincsen ilyen szabályozás,
így ilyen anyagokkal szennyezett alapanyagot is használhatnak.

(Ezért lehet veszélyes a nem megfelelő forrásból beszerzett termék.)


A megfelelően tisztított kőolajszármazéknak milyen hatása van a bőrre?

Sok cikket találsz arról, hogy csupa jó hatással van a bőrre.
(De mi mást mondanának azok, akik minél olcsóbban szeretnének előállítani egy kozmetikumot?) Majd ezek a cikkek később kifejtik, hogy a bőrbe jutásának mértéke ZÉRÓ. Vajon hogyan lehet hatásos egy olyan anyag, amit be sem szív a bőröd?

A tényleg tiszta kőolajszármezék valóban veszélytelen az egészségre.
Semleges anyag, mely nem szívódik be a bőrbe, ugyanakkor tapintásra selymessé teszi.

Hidratáló „hatását” annak köszönheti, hogy bőrre kenve hermetikusan lezárja azt, így megszünteti a párologtatását, és így a légzését is.

Zsíros, kombinált bőrre nem ajánlják, mert pattanás és gyulladásképző hatása magas, hisz elzárja a pórusokat is.

Valóban lehet bőrápolásra használni egy olyan anyagot, mely nem változtat a bőr állapotán, tényleges hatása nincsen rá?

A válasz NEM, hisz igazából azon kívül, hogy befedi a bőröd, nem csinál vele semmit.


Mi legyen inkább a kozmetikumodban?

Olyan alkotóanyag, hatóanyag, ami valóban ápol.

Olyan kozmetikumot válassz, melynek alapja valamilyen természetes vaj vagy olaj.
Azok ugyanúgy segítenek megelőzni bőröd párologtatását, selymessé varázsolják azt,
és beszívódva további pozitív hatásuk van az egész szervezetedre.

Az ilyen alapok mondhatni a bőröddé válnak.
Jobban is hangzik a barackmag olaj, mint a petróleum zselé, nem? 😊

Valódi ápolásért válassz természetes kozmetikumot!

Magister – Egészséges kozmetikumok