Sok krémet kipróbáltam és sok időbe telt, mire megtaláltam a tökéletest. A mai tudásommal ezt az időt már le tudnám rövidíteni, és el fogom árulni neked, hogy hogyan találd meg legkönnyebben a hozzád legjobban passzolót.

Van néhány fontos dolog, amire nekem sosem hívták fel a figyelmemet, mikor arckrémet és arctisztítót kerestem. (Ezért is dolgoznak nálunk tanácsadók, ők mindenkinek segítenek!)

Ha ezeket tudtam volna, mindig ilyen szép lett volna a bőröm!

 

Te tudod milyen a bőrtípusod?

Ruhát a stílusunknak megfelelőt veszünk, cipőt a méretünkhöz passzolót, étrend-kiegészítőt az egészségügyi állapotunkhoz mérten, krémet pedig a bőrtípusunknak megfelelőt!

Ha ezt tudod, akkor nagyon sok időt, energiát, pénzt és bosszúságot meg tudsz spórolni.

Mindenek előtt, ha hozzád illő krémet szeretnél, tudnod kell, hogy milyen a bőrtípusod.

Miután tisztában vagy ezzel, akkor az ennek megfelelő arctisztító készítményt és arckrémet válaszd! Ennyire egyszerű? Sajnos azért nem! 🙂

 

Jellemző bőrtípusok magyarul

A magyar emberek többségének kevert típusú a bőre. Azaz a szokásos, T vonalban zsíros, orca részen normál vagy száraz. A keverten belül lehet kicsit zsírosabb vagy szárazabb.

Következő típus a száraz, melyet víz- vagy zsírhiány is okozhat, esetleg mind a kettő.

Valamint lehet zsíros, pattanásra hajlamos a bőrünk.

Ha nem vagy biztos ezekben, akkor kérd ki szakértő véleményét, gyere el például a Magister budapesti üzletébe, ahol tanácsadó kollégáim segítenek neked ennek megállapításában!

 

Mi alapján NE válassz!

Arckrémet ne illat, és ne összetétel alapján válassz! Lehet benne csúcsszuper ránctalanító hatóanyag, de ha a bőrödnek még nincs erre szüksége, valószínűleg nem leszel vele megelégedve.

Attól, hogy a barátnődnek bejött, attól még nem biztos, hogy neked is jó lesz.

Ne használj drogériában kapható, vegyszerben csucsogó, agyonparfümözött és agyontartósított készítményeket, melyek kőolajszármazékot tartalmaznak, mert ezekre a szintetikus anyagokra semmi szüksége a bőrödnek!

 

Van még egy két fortély, amire érdemes odafigyelni:

Évszakonként változik a bőröd állapota, így másra lehet szüksége. Nyáron zsírosabb, így szükség lehet egy könnyebb arckrémre, télen szárazabb, így a krémet célszerű kiegészíteni egy szérummal.

Továbbá bőrünk a kor előrehaladtával is változik. Másfajta törődést igényel egy tini bőre, mint egy 40 éven felülié. A korosztályonkénti, részletes bőrápolási rutinokról bővebben, a lenti linkeken tudsz olvasgatni:

>> Tini/Zsíros bőr <<

>> 20-as évek <<

>> 30-as évek <<

>> 40-es évek <<

>> 50 feletti << hamarosan

 

Plusz egy jó tanács: szépséged és egészséged érdekében használj natúrkozmetikumot, mely valóban gyógyír a bőröd számára.

Ha mindezen tanácsokat figyelembe veszed, mikor a (natúr)kozmetikumok polca előtt állsz, olyan készítményeket tudsz választani, melyekkel meg leszel elégedve.

 

A krémek tesztelését nem tudjuk teljesen kiiktatni

Fentiek tudatában sem fogod tudni kiiktatni a személyes tesztelést, mivel rá kell jönnöd, hogy milyen anyagokat kedvel jobban és kevésbé a bőröd. Vásárlás előtt érdemes bemenni az üzletbe, és kikérni az ott dolgozók véleményét (már, ha értenek hozzá), illetve általában ki tudod próbálni a termékeket a saját bőrödön is.

 

A Magisternél nem eladók, hanem tanácsadók dolgoznak!

Ha bármi kérdésed van, a Magister csapatát eléred telefonon vagy akár online is, vagy részletes tanácsadásban részesülhetsz Budapesten a Lurdyban található üzletben, és a beszélgetés közben pedig ki is próbálhatod az ajánlott termékeket.

Remélem segítettem abban, hogy hogyan tudod lecsökkenteni a megfelelő készítmény felkutatása alatt kialakult stresszt.

Magister üzlet: Bp, Lurdy Ház

telefon: 06 70 886 5691

facebook, instagram, youtube: @magisterbudapest