Az ünnepi időszaknak a csend és nyugalom idejének kellene lennie, ehelyett sokszor egy véget nem érő, akciófilmbe illő hajszához hasonlít, ami az ajándékok beszerzésének kérdésével indul. Az utakon és az üzletekben tapasztalható tömeg, a megfelelő ajándékok és a legjobb árak megtalálása szinte mindenki számára stresszforrást jelentenek. A PayPal és Kantar Millward Brown kutatása szerint (2017.) a bolti vásárlással járó kellemetlenségekben tízből nyolc európai érintett, és az ünnepek közeledtével párhuzamosan a frusztráció szintje folyamatosan nő. Itthon is sokat nyugtalankodnak az ajándékozás miatt, minden ötödik magyar aggódik, hogy nem fogja tudni beszerezni a megfelelő meglepetést. (Ne görcsölj tovább azon, hogy mit vegyél ajándékba! Mutatom azokat a lehetőségeket, amikkel biztosan leveszel a lábáról mindenkit: >>Katt IDE!<<)

 

Miért stresszes a karácsonyi ajándékvásárlás:

 • Rettenetes tömeg van
 • Mindenféle vélt vagy valós elvárásnak akarunk megfelelni
 • Korlátozottak a forrásaink
 • Nincs időnk

Ezek a pszichológus szerint olyan alapvető túlélési ösztönöket váltanak ki, amelyek fokozzák az agressziót.

Amellett, hogy tízből kilenc magyart ér valamilyen kellemetlenség a karácsonyi ajándékvásárlás során, a felmérés szerint honfitársaink 17 százaléka tartósan idegeskedik a megfelelő meglepetések beszerzése miatt. Körülbelül negyedük elsősorban azért aggódik, hogy nem fogja megtalálni a megfelelő ajándékot, 22 százalék pedig attól fél, hogy az ajándék nem tetszik majd a megajándékozott személynek.

>>Kattints a Magister ajándékötletekért<< ezeket nem fogják a fiók mélyére süllyeszteni, vagy tovább ajándékozni, ellenben aranyba foglalják majd a neved! Ezt garantálom!

 

Fő a nyugalom! 😊

A Magyar Kereskedelmi Szövetség azt tanácsolja, hogy ha tehetjük, kezdjük el minél előbb a karácsonyi bevásárlást, így elkerülhetjük a tumultust.

Az igazán profi karácsonyozók már év közben figyelik a szeretteik elejtett kívánságait, és ilyenkor csak válogatniuk kell az összegyűjtött listáról.

Jótanácsok:

Dr. Lewis pszichológus a következőket tanácsolja a karácsonyi bevásárlás megkönnyítésére:

 1. Készítsünk bevásárlólistát. Először írd össze kinek szeretnél vásárolni: apa, anya, hugi…
 2. Soha ne vásároljunk éhesen.
 3. Nagyobb értékű termék megvásárlása előtt mindig sétáljunk arrébb egy rövid időre, és gondoljuk át a választást.
 4. Tanuljuk meg a különbséget a bevásárlás és a vásárolgatás között.
 5. Vásároljunk korábban.
 6. Vegyünk ki egy nap szabit, ha tehetjük.
 7. Ne költsünk erőnkön felül.

Annak, hogy valaki már a szezon hivatalos kezdete előtt elkezdi a karácsonyi nagybevásárlást, több előnyös oldala van, például, hogy nem kell a zsúfolt, ideges emberekkel telt plázában vásárolnia, jobb áron szerezheti be a termékeket, több ideje van átgondolni, és mérlegelni a dolgokat, és összességében sokkal jobb élményként marad meg a vásárlás, mint mondjuk azoknál a személyeknél, akik szeretik az utolsó pillanatig halogatni az ajándék beszerzését.

Vásárold meg még ma a leghasznosabb ajándékot a Lurdy házban található üzletünkben.

Üzlet: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt 12-14.

>>Kattints aMagister Termékekért<<

 

M.Dóra