Annak köszönhetően, hogy a faggyútermelés optimalizálására alkalmas hatóanyagokat tartalmazó natúrkozmetikumokat használunk, a tini évek után általában normalizálódik az arcbőr, elmúlnak a pattanások és a túlzott zsírosság. Így fellélegezhetünk, mert a 20-as éveinkben minimális ápolásra van szüksége a bőrünknek, de ezt a kevés törődést meg kell adnunk neki, ha azt szeretnénk, hogy sokáig kitűnő állapotban legyen.

Bőrünk elsődleges feladata, hogy megvédjen minket a káros hatásoktól. A napozás, a szolárium, az éjszakai élet, a nem megfelelő táplálkozás mind nagy terhet ró rá.

Az arctisztítás a bemelegítés az arcápoláshoz

Ebben a korban is fontos a megfelelő napi bőrápolási rutin alkalmazása. Fontos, hogy soha ne hagyjuk az arcunkon a sminket elalvás előtt. Tisztítsuk reggel és este megfelelő készítménnyel. Ha száraz, de ugyanakkor pattanásra hajlamos az arcbőrünk, akkor használjunk kétféle lemosót. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen termékeket válassz, látogass el üzletünkbe, ott tanácsadóink szívesen segítenek neked.

Ne spórolj az arckrémen

Fontos a hidratálás, nappalra és éjszakára is használj arckrémet. Napközben a fiatal bőrödre egy szupergyorsan felszívódó, hidratáló krém a javasolt. Ha ez nem tartalmaz fényvédőt, akkor érdemes valamilyen formában erről is gondoskodni, mert bőrünk öregedése nagyban múlik az UV sugárzástól. A kellő védelmet felviheted egy BB krém formájában is.

Éjszakára, mikor a bőrünk is megpihen, jó választás egy kicsit tartalmasabb esti arckrém, mely az éjszaka folyamán végbemenő regenerációs folyamatok támogatását szolgálja. Vagy az is jó megoldás lehet, ha nappali krémedet estére kiegészíted egy szérummal. 25 éves kor felett már érdemes figyelmet szentelni a szemkörnyék körüli vékony, érzékeny bőrnek, ezért megelőzés céljából az esti bőrápolási rutinba beilleszthetsz egy könnyed szemkörnyékápolót is.

Extra „feltét”

arcmaszkok

Kéthetente javallott egy nagy bőrápolási rutint beiktatni, hogy hatására sokáig egységes és rugalmas maradjon az arcbőröd. Hogy mit tartalmaz egy ilyen nagy rutin, arról egy korábban megírt cikkünkben olvashatsz >>ITT<<.

A belső kozmetika ugyancsak nagyon fontos

Nem csak a 20-as életéveinkben, hanem minden életkorban érdemes odafigyelni az étkezésre és a megfelelő folyadékbevitelre. Mértékkel fogyasszuk a cukrot, és az olyan stimuláló szereket, mint az alkohol és a kávé. Fogyasszunk sok, vitaminban és antioxidánsban gazdag élelmiszert, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt.

 

Súgó: Lurdy Ház 😉

Ha ki szeretnéd próbálni valamelyik termékünket, vagy tanácsra van szükséged, gyere el a budapesti üzletünkbe és segítünk neked. Kollégáink várnak hétfőtől-vasárnapig! 🙂

üzlet

M.Dóra