5 dolog, amit nem tudtál a szemkörnyékedről

Előfordult már veled, hogy tükörbe nézve a szemed alatt lilás színű karikák, táskák, esetleg apróbb-mélyebb ráncok köszöntek vissza Rád?
Ilyenkor tesszük fel magunknak a kérdést: hogyan lehet, hogy ezek a hibák az arcomon éktelenkednek?

1. Miért nem mindegy, mit használsz?

A szemkörnyék a legérzékenyebb bőrterület. Csaknem négyszer vékonyabb, mint az arc többi része, ezért ellenálló képessége is alacsonyabb. Kifejezetten ügyelni kell rá, hogy allergén mentes készítményekkel ápoljuk, ha másban nem, ebben mindenképpen natúrt válasszunk.
 

2. Szükséges külön szemkörnyékápoló?

A szemkörnyék ápolására magasabb hatóanyag tartalmú krémekre van szükség, mivel a vékony bőrréteg kevesebb kollagént és elasztikus rostot tartalmaz, ami megőrizhetné a bőr feszességét és rugalmasságát. Emiatt is szükséges külön szemkörnyékápoló krémet használni.
 

3. Miért hajlamosabb ráncosodára?

A szemkörnyék bőrében a faggyúmirigyek száma igen alacsony. A kevés faggyútermelődés miatt a bőr védő hidro-lipid rétege nagyon vékony és gyenge, ezért gyorsabban kiszárad, könnyebben megnyúlik. Ezért is van az, hogy kitettsége a ráncok kialakulásának magas.
 

4. Mi okozza a sötét karikákat?

Több tényező is okozhatja, egyrészről sajnos a genetika, másrészről rossz keringés, napártalom, irritáció, vérszegénység, magnézium-hiány, fáradtság, de még a mozgás hiány is!
Egy jól megválasztott szemkörnyékápoló segíthet a karikákon. Mindenképp a keringést javító anyagok (koffein), antioxidánsok, természetes gyulladáscsökkentők vethetőek be (A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, hamamelisz, szalmagyopár, rezveratrol, niacinamid).

5. Tehetek valamit  szem körüli duzzanatok ellen?

A szem körüli duzzanatokat számos tényező okozhatja: kialvatlanság, allergia (pl. szemfesték), túlzott só fogyasztás, kevés vízfogyasztás, alkohol, hormonrendszeri problémák, arcüreg pangása..), de a táskás szem vashiány, de akár a vesebetegség egyik leglátványosabb következménye is lehet, ezért amennyiben tartósan fennmarad, érdemes szakemberhez fordulnunk. Megoldás lehet a kiváltó okok kiiktatása, a házi praktikák (lehűtött uborka vagy krumpli szelet, fémkanál, csalántea filter segíthet, de az összehúzó hatású hamamelisz varázsmorgyoró is segíthet (LMW hialuron+ szemránckrém tartalmazza).

Érdekel, hogy mivel tüntetheted el a szemkörnyéki karikákat, és ráncokat
könnyen és gyorsan?

Megmutatom neked egy másik cikkben: