Megtalálsz minket:
1082 Budapest, Baross u. 59. Harminckettesek tere

Megtalálsz minket:
1082 Budapest, Baross u. 59. Harminckettesek tere

A Te bőröd a mi küldetésünk!

Kakaóvajas naptej körömvirággal

Elfogyott

Természetes fényvédelem

Kiszerelés: 100 / 200 ml
Egységár: 32,90 / 26,45 Ft/ml

Próbáld ki Budapesten a Harminckettesek terén!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: MP000127 Kategóriák: ,

Leírás

KAKAÓVAJAS NAPTEJ KÖRÖMVIRÁGGAL – ÁPOL ÉS VÉD

Természetes fizikai fényvisszaverő hatóanyaggal (cink-oxid) ellátott 100 % -ban természetes naptej.

Az antioxidáns bio kakaóvaj tápláló, védő hatása mellett jellegzetes zamatot is nyújt készítményünknek, elősegíti a tökéletes barnulást.

Az E-vitamin és A-vitamin hozzájárul a napsugarak öregedésgátló hatásának ellensúlyozásához, hogy bőröd fiatal és egyenletes maradhasson nyár végén is. A bio szezámolaj képes az UV-sugarak nagy részét elnyelni, így védeni bőrödet.

A bőrpír képződés gátlásáért a hagyományos növényi gyógyászatban is méltán elismert körömvirág olaj felel készítményünknek narancsos árnyalatot adva.

 

Hogyan használd naptejünk?

Napozás előtt legalább fél órával vidd fel a bőrödre vékony rétegben, egyenletesen, a fénynek kitett területekre. Arcodra is alkalmazhatod, figyelve, hogy szembe ne kerüljön. Megfelelő mennyiség: arcra 5 Ft-os nagyságú, egész testre 1 evőkanálnyi.

Ha hosszabb időt töltenél a napon, 2 óránként ismételd meg a felvitelét. Ha sokáig érintkezett bőröd vízzel, szintén ismételd meg a használatát.

Ajánljuk a tavaszi napfürdőzésekre, a bőr felkészítésére az erősebb nyári napsugarakhoz.

Nyáron is használhatod bőröd naphoz való egyéni érzékenységét figyelembe véve és a napozás alapszabályait betartva.

Ne felejtsd el! Nincs olyan fényvédő, mely teljes egészében véd a napsugarak káros hatásaitól, ezért mikor az UVB sugárzás a legmagasabb (11-15 óra között) egyáltalán nem szabad tűző napon tartózkodni még a naptej használatával sem! Ekkor vonuljunk árnyákba, napernyő alá, viseljünk fehér pamutruházatot!

Ajánljuk Neked, ha várandós édesanya vagy és szeretnéd születendő gyermeked védelemben tudni, azáltal, hogy természetes összetevőkből készült napozószert használsz. A termék A-vitamin tartalma nem jelent veszélyt terhesség alatti használat során.

Mindenkinek javasoljuk, aki szeretne leégés nélkül egyenletesen aranyló barna bőrt és természetesen azok számára is, akik számára fontos, hogy vegyszermentes védelmet biztosítson a nap káros sugarai ellen, napozzon akár a Balaton parton, vagy a trópusokon!

CINK-OXID
Természetes fényvisszaverő anyag (nem nano), melynek részecskéi a naptej alkalmazásakor a bőr legfelső részében elhelyezkedő szarurétegébe (stratum corneum) ülnek be, ahol megkötik és elnyelik az ultraibolya sugárzást, ezzel védve bőrünk a bőrpír képződéstől és a napégéstől.

Miért nagyszerű fényvédő a cink-oxid?

Azon kevés fényvédő hatóanyagok közé tartozik, mely az FDA által is elfogadott aktív összetevője a napozókrémeknek.

A cink- oxid azon különleges napvédő hatóanyagok közé tartozik, melyek az UV spektrum széles skáláján képesek védelmet nyújtani. A nap UV sugár tartományából (UVR) az UVB (290-320 nm), az UVA (320-400 nm) éri el a Földet. Az UVC sugarakat az ózonréteg elnyeli. A cink-oxid véd a leégésért felelős UVB-sugárzástól és a bőr öregedéséért és a melanómák kialakulásáért felelős UVA-sugárzástól is.

Naptejünk cink-oxid tartalma alapján SPF 6 -os szintű fényvédelmet biztosít. Miért választottuk ezt a szintet?

Tudunk kell, hogy a 6-os faktorszám mellett még nem gátolt bőrödben a természetes D-vitamin termelés. A nyár folyamán egészségünk megőrzése, immunrendszerünk téli védelme érdekében alapvető a D-vitamin raktáraink feltöltése. Ha nem barnulunk, nem is termelünk D-vitamint. 10-es faktor felett szinte teljesen gátlódik a bőrben a D-vitamin termelés.

Sokan úgy gondolják, a napsugaraktól való félelmükben, hogy minél magasabb faktorszámú napozószert választanak, annál nagyobb védettséget élveznek a napsugarak káros hatásaitól. Jó tudni, hogy ez nem így van. A faktorok számának emelkedése ugyanis nem egyenesen arányos a fényvédő értékkel. Elmondható, hogy szinte alig van különbség egy SPF 6 és egy SPF 40 védelemmel ellátott naptej között. A 6-os faktorszámú készítmények a napsugarak 80 %-át visszaverik, vagy elnyelik, míg a 40 faktoros is csupán 97 %-ban nyújt védelmet. 100 % -os védelemre egy napozószer nem képes!

A 6-os faktor beállításához szükséges cink-oxid mennyiség még nem nehezíti el a bőrt a nyári melegben sem.

A cink-oxid mellett található organikus olajok és bőrvédő vitaminok a napsugarak káros hatásait a szabadgyök képződés gátlásával segítik, így a valódi fényvédő értéke naptejünknek ennél magasabb.

 

Vásárold meg azonnal Budapesten a Harminckettesek terén!
vegyszermentes kozmetikum

 

Összetevők: meszes víz, napraforgó olaj, kakaóvaj (bio), szezámolaj (bio), szójabab olaj, körömvirág olaj, glicerin, lanolin, cink-oxid, fehér méhviasz, E-vitamin, A-vitamin, Massoia kivona

További információk

KISZERELÉS:

100 ml, 200 ml

Cím

Go to Top